BG | EN

Smart Strategies

SMART THERAPY с д-р Антонина Кардашева само в www.mindex.bg

Здравейте, специално за мои клиенти създадох програма за личностно развитие и я нарекох „СМАРТ ТЕРАПИЯ”. Защо ли? В епохата на смарт технологии, смартфони, смарт стратегии, смарт автомобили, реших, че вие може да си помогнете сами като се научите на СМАРТ поведение.

Идеята за този нов вид самотерапия дойде от моя клиентка, която при всяко посещение в моя кабинет по психотерапия и коучинг ме молеше да й дам нещо „СМАРТ”, за да се чувства сигурна, че като използва моите техники ще е ефективна поведенчески, ще си промени мисленето, ще преодолее ниската си самооценка, ще знае как да изразява чувствата си и управлява емоциите си.

Тогава реших, че в динамичното ни ежедневие може да има и алтернативна форма на научаване на нещо ново, чрез което да подобрим качеството си на живот, поведението, общуването и хармонизираме емоциите си.

Нарекох този метод СМАРТ ТЕРАПИЯ, защото всеки е най-компетентен за собствените мисли, чувства и поведение, и като експерт на себе си, най-добре ще възприеме и адаптира, това което ще споделя, за да го претълкува и използва като новост в поведението си.

При житейски ситуации, кризи, травмиращи събития ние се чувстваме различно – удовлетворени и оптимистични, или изчерпани и песимистични. Много често не обръщаме внимание на това, че емоциите ни са важен психичен ресурс, който управлява поведението, мотивацията, взаимоотношенията, регулира самовъзприемането, импулсивността и дозира нашия самоконтрол. Нека подчертаем, че емоциите са важния елемент в поведението ни, който предопределя личната ефективност и успех!

Нашите лични цели, задачи и дейности зависят от начина, по който управляваме емоциите, мислите и поведението си. Правилното отношение към тях е подходяща стратегия за тези, които отчитат за себе си повече непропорционален и некомпенсиран разход на емоции в житейската си история.

СМАРТ ТЕРАПИЯТА е подходяща за хора, които са направили лична равносметка за себе си в моменти на рязко изчерпване на емоционалния си и поведенчески ресурс и са убедени, че е необходимо да се обучават на нови модели на мислене, поведение и управление на емоции. Така те ще могат да се радват дългосрочно на добри взаимоотношения, ефективна емоционалност, благополучие и адекватен самоконтрол.

Всеки модул от обучителната програма СМАРТ ТЕРАПИЯ ще започва с писмо на мой клиент. Писането на писмо е техника, с която започвам винаги терапията, а в коучинг сесиите питам клиента какво е най-важното нещо, което би искал да сподели в писмо адресирано до мен, ако има такава възможност.

Първото писмо носи заглавие „Кръг от мисловни модели”.
Можете да си го поръчате и прочетете на този сайт www.mindex.bg, а и да се абонирате за всеки следващ модул.

Антонина Кардашева
Управител на Smart Strategies